Inspecties

Periodieke inspectie rotorbladen

Een blad aan een windturbine wordt aan veel verschillende omstandigheden en krachten blootgesteld. Hierdoor slijten bladen en hebben ze geen oneindige levensduur. Er ontstaan vaak moeilijk zichtbare kleine scheurtjes, delaminaties of andere gebreken. Vuil hoopt zich op of de coating wordt langzaamaan poreus. Deze kleine gebreken moet u tijdig ontdekken en aanpakken. Doet u dit niet, dan bestaat het risico dat er grotere schade ontstaat. De periodieke inspectie van Global Blade Service ondervangt dat. Het oog van de expert gaat langs ieder blad om te zien wat de staat is. Onze specialisten rapporteren vervolgens de staat van de bladen en indien gewenst maken wij in overleg met de klant een passende oplossing voor de aangetroffen gebreken.

Rendement turbine waarborgen

Door tijdige inspectie en vervolgens het repareren van de aangetroffen gebreken voorkomt u grotere schade en onnodige stilstand van de windmolen. Uiteraard proberen wij de inspecties altijd in windarme periodes te plannen, zodat uw rendement optimaal blijft.

Einde garantie inspectie

Iedere fabrikant geeft een garantie op geleverde materialen. Loopt uw garantie bijna af en wilt u zeker weten dat u de garantie optimaal gebruikt? Plan dan een ‘einde-garantie-inspectie’. Bij deze inspectie kijken we wat de staat van de diverse onderdelen is. Vaak worden productie of ontwerp fouten pas zichtbaar nadat er krachten op de bladen zijn uitgeoefend. Eventuele schade kunt u dan nog claimen bij de fabrikant.

Afleverinspectie

Heeft u een order geplaatst en wilt u zeker zijn van een correcte levering? Wij kijken objectief de levering voor u na op productiefouten, gebreken of transportbeschadiging. Met het oog van een kenner sporen we onregelmatigheden zeer snel op. Erg belangrijk, zeker als u bedenkt dat de tip van een blad snelheden haalt tot 300 km/u. Wij inspecteren de bladen of ze deze krachten aankunnen.  

Webdesign: MooiMerk.com